1147 Budapest, Miskolci út 99.|E-mail: info@orwak.hu f
Mutasd a menüt

Évi 700 tonna karton kezelése brikettáló gépekkel

A svéd Stadium a sportfelszerelések és sportruházat területén a világ egyik vezető értékesítési üzletlánca.

Az áruházak termékekkel való folyamatos ellátásának biztosítására egy hatalmas, 32.000 m2 alapterületű és három emelet magas, új elosztó központ épült Svédországban. Az óriási raktárban évente közel 700 tonna kartonpapír hulladék keletkezik, amikor az elosztóközpontba érkező nagymennyiségű árut a kisebb boltokba, áruházakba történő szállításhoz előkészítik. 

Az ORWAK-ot már az újjonnan építendő logisztikai központ tervezésének korai szakaszában felkérték, hogy tegyen javaslatot arra, hogyan lehet ekkora mennyiségű hulladék kezelését hatékonyan megoldani. 

Ahhoz, hogy a Stadium képes legyen a soha véget nem érően keletkező karton hulladékot kezelni, 6 db Brickman 900K típusú brikettálógépet állítottak üzembe. A brikettálók gyorsan és hatékonyan, akár 20:1 arányban tömörítik brikettbe a karton hulladékot.

 

brikettalo-3

 

A Brickman teljesen automata brikettálókat a folyamatosan keletkező, jelentős mennyiségű hulladék kezelésére fejlesztették ki. A karton hulladék szállító szalag segítségével kerül a brikettáló garatjába, a tömör brikettek  pedig a kezelő beavatkozása nélkül készülnek el és kerülnek a gyűjtő edénybe.

A Stadium korábban egy sokkal kisebb központi raktárban végezte tevékenységét. Pär Förnander, a beszerzésért felelős szakember elmondta, hogy korábban a hulladékot kültéren elhelyezett konténerekben gyűjtötték, ami rendkívül időigényes volt és rengeteg szállítást igényelt, hogy megszabadulhassanak a hulladéktól.

Pär Förnander: “A brikettálógépek remekül beváltak és jól alkalmazkodtak a raktárban lévő körülményekhez. A berendezéseket a földszinten helyeztük üzembe, azokhoz a karton hulladék pedig szállítószalag segítségével jut el az emeletekről.”

SOK A HULLADÉK, MAGAS A KÖLTSÉG?

Segítünk megszabadulni a „szemét” gondoktól és 

a felesleges kiadásoktól.

 

Kérjen tanácsot, próbálja ki az ORWAK bálázókat ingyen!

 

Nincs mit veszítenie!

Ajánlatunk kockázat és kötelezettség mentes!

 

 

SOK A HULLADÉK, MAGAS A KÖLTSÉG?

Segítünk megszabadulni a „szemét” gondoktól és

a felesleges kiadásoktól.

 

 

Kérjen tanácsot, próbálja ki az ORWAK gépeket ingyen!

 

Nincs mit veszítenie!

Ajánlatunk kockázat és kötelezettség mentes!

Köszönjük regisztrációját!

 

Munkatársunk hamarosan felveszi

Önnel a kapcsolatot!