1147 Budapest, Miskolci út 99.|E-mail: info@orwak.hu f
Mutasd a menüt

Az idő pénz!

 

Az idő pénz, tartja a mondás. A hulladék kezelés vonatkozásában ez pedig különösen igaz.

 

Először is. Nézzük meg, hatékony eszközök nélkül mennyi időt fordítunk a keletkező hulladékok kezelésére! Pontosabban, mennyi időt pazarolunk saját magunk, vagy vesztegetnek el kollégáink a csomagolóanyagok (papír, karton, műanyag fólia, PET, stb.) gyűjtésére, válogatására? Legtöbb esetben a gyűjtő és tároló edények (kukák, konténerek) a hulladék keletkezési helyétől egy távol eső helyiségben vagy külső területen találhatók, mennyi ideig tart bárkinek is azokhoz a hulladékot elhordani? Mennyi időt szánunk a nagyobb méretű dobozok hajtogatására, vagdosására, a konténerekbe tömködésére?

Ha Önöknél csak ún. kommunális (háztartási) hulladék keletkezik, azt hány db kukákban, konténerben gyűjtik? Azok milyen messze vannak, mennyi ideig tart azokhoz hulladékkal a kezünkben elsétálni? Ha jön a szemetes autó, mennyi ideig tart a sok edény ki-be tologatása? Meddig tart a túlcsordult kukák ürítése után a maradék hulladék összeszedése, a környék takarítása?

 

Orwak_timeismoney

Biztosak vagyunk benne, ha megvizsgálta e kérdéseket, megdöbbentő eredménnyel szembesült. Eddig naponta akár több órát is pazarolhattak mindezekre. Nos, mennyi is az Ön vagy a kollégája órabére? Szorozza meg azt az évente elfecsérelt órák számával. Most nagyon bosszús lehet…

De ezen kár tovább mérgelődni! Inkább megmutatjuk a megoldást.

 

 

Az ORWAK eszközökkel (bálázógépek és hulladékprések) az eddig elpazarolt időt megspórolhatja, azt értékes munkára vagy bármi másra fordíthatja. És hogyan lehetséges ez? Ha csomagolóanyagot rögtön a keletkezési helyen bálázó géppel bálákba tömörítjük, többszörösére nő a tárolási és szállítási kapacitás. Ha többféle hulladék keletkezik, azok ún. több kamrás bálázógéppel rögtön szelektálhatók (pl. egy 2 kamrás OWRAK 5070 vagy 9020 típusú bálázógéppel kamránként elkülönítve gyűjthető) és tömöríthetők. A nagy méretű dobozokat, a műanyag fóliát nem kell vagdosni, hajtogatni, azok a nagy töltő nyílásokon egy mozdulattal a bálázógépbe helyezhetők. A kész bálák könnyen mozgathatók, kis helyen tárolhatók, és a piacon legmagasabb áron értékesíthetők.

ORWAK hulladékprésekkel a hulladék közvetlenül a szabvány kukákba (240 – 1100 literes edények), vagy műanyag zsákba tömöríthető. A tömörített hulladékkal teli zsákokkal a konténereket szintén degeszre tölthetjük. Így kevesebb kukára vagy konténerre lesz szükség a gyűjtéshez, tároláshoz, kevesebbszer kell azokat mozgatni, üríteni, vagy szállítani. Tehát időt, mindezekkel együtt komoly összegeteket is megtakaríthatunk.

 

És ha már a megfelelő gépeknél, eszközök kiválasztásánál tartunk. Az ORWAK bálázógépek rendkívül rövid ciklus idővel, pár másodperc alatt tömörítik a hulladékot. Sok bálázógép tömörítése automatikusan indul és áll meg, így nem kell a gépek előtt még várakozni sem.
Mindezekhez vegyük hozzá, hogy a bálázott csomagolóanyag értékesítéséből plusz árbevétel keletkezik, továbbá a jelenlegi hulladékszállítási költségek nagyságrendekkel csökkennek.

 

ORWAk bálázó gép

 

Végül még egy, de talán a legfontosabb kérdés az idővel kapcsolatban, melyet mindannyian felteszünk: Mennyi idő alatt térül meg egy ilyen beruházás hulladékprés vagy bálázógép beszerzése esetén? Akár pár hónapon belül(!), legtöbb esetben 12-18 hónap alatt. De egy-egy kivételes esetben a megtérülési idő lehet, hogy 24 hónap. 2 év, az olyan hosszú idő lenne? Milyen befektetést tud, ami a mai 0,2-0,5 % kamatkörnyezetben 50 % hozamot generál egy év alatt? És vannak olyan konstrukciók, amikor a megtérülés azonnal jelentkezik!

Az óra ketyeg, a napok és hetek repülnek. Minél tovább halogatja a döntést, annyival több ideig pazarolja idejét, energiáját és dobálja ki pénzét az ablakon. Számoljuk ki együtt, az Önök konkrét esetében mennyi időt spórolhatunk, ezzel mekkora költségcsökkentést valósítunk meg!

 

Érdekel, hogy mennyi lehet a megtakarításom!


SOK A HULLADÉK, MAGAS A KÖLTSÉG?

Segítünk megszabadulni a „szemét” gondoktól és 

a felesleges kiadásoktól.

 

Kérjen tanácsot, próbálja ki az ORWAK bálázókat ingyen!

 

Nincs mit veszítenie!

Ajánlatunk kockázat és kötelezettség mentes!

 

 

SOK A HULLADÉK, MAGAS A KÖLTSÉG?

Segítünk megszabadulni a „szemét” gondoktól és

a felesleges kiadásoktól.

 

 

Kérjen tanácsot, próbálja ki az ORWAK gépeket ingyen!

 

Nincs mit veszítenie!

Ajánlatunk kockázat és kötelezettség mentes!

Köszönjük regisztrációját!

 

Munkatársunk hamarosan felveszi

Önnel a kapcsolatot!