Bálázógép kontra préskonténer

Sokszor merül fel a kérdés azokban, akik ún. tömörítős  konténert (préskonténert) használnak vagy éppen annak üzembeállításán gondolkodnak, hogy vajon létezik-e annál jobb megoldás? Ennek eldöntéshez adunk néhány gyakorlati tanácsot, illetve megmutatjuk, hogy a bálázógépekkel milyen előnyökkel számolhat  a tömörítős konténerekkel szemben.

1. Kisebb helyigény

A legnagyobb bálázógép is kevesebb helyet foglal, mint bármelyik préskonténer!

2. Egyszerű mozgathatóság

A bálázógép békával vagy targoncával egyik helyről a másikra könnyen áthelyezhető, míg a préskonténer mozgatásához speciális ún. “multi-liftes” szállítójármű, és külső segítség igénybevétele szükséges.  

 

3. Teljes anyag-átláthatóság

A bálázott anyag átlátható, ellenőrizhető miután külön anyag fajtánként készülnek a bálák. A préskonténerben gyűjtött hulladékok keverednek, nem látni mi van a konténerben, és melyik anyagból mekkora a mennyiség, mennyi a súlya, mi a tényleges átvételi értéke.

4. Hulladék súlyának ellenőrzése

Bálázógéppel elég egy bálát megmérni, majd a bálákat megszámolni. Így akár mi magunk is pontosan ki tudjuk számolni, hogy mennyi volt a hulladék mennyisége, mennyi lesz a várható bevételünk. A préskonténert nem látjuk mennyire telített, milyen hulladék van benne, méréséhez az átvevőre kell hagyatkoznunk.

5. Magasabb hulladék átvételi ár

A bálázott hulladék könnyen átlátható. A nagy sűrűségű,  tömör bálák esetében (nagyobb az 1 cm2-re eső nyomás), az anyag nem tágul vissza, szállítása gazdaságosabb, ezért az átvételi ára magasabb a préskonténerben gyűjtött hulladéknál.

Bálázva a hulladék készen áll a feldolgozásra. A préskonténer esetében a hulladékot az átvevő előbb szelektálja, majd bálázza!!! Plusz munka és energia szükségeltetik, az átvételi árban ez negatív értelemben nagy különbséget jelent.

6. Kedvezőbb hulladék-szállítási költség

A bálázott hulladék a legtömörebb! Az anyag nem tágul vissza, át van kötözve. A bálák könnyen tárolhatók, egymásra rakhatók. A szállítás megoldható saját szervezésben az igényeinkhez igazítva, nem vagyunk másnak kiszolgáltatva! A hulladékot minden esetben súlyra vásárolják meg tőlünk, a szállítási költséget úgy tudjuk minimalizálni, ha minél több anyagot tudunk egy „kanyarban” elszállítani. Préskonténer csak speciális multi-liftes hulladékszállító járművel cserélhető, szállítható, ha nem jönnek időben cserélni, nagyon gyorsan mindent elborít a hulladék, akadályozva a termelést, kiszolgálást.

7.  Kevesebb munka- és energiaszükséglet a hulladékkezeléshez

A bálázógépeket közvetlenül a hulladék keletkezési helyhez közel telepíthetjük. Így nem kell a hulladékot a kezünkben távoli gyűjtő helyre hordani, több időnk marad az érdemi munkavégzésre. A bálázógépek energiaigénye is kevesebb, üzemeltetési költsége jelentéktelen.

8. Több környezetvédelmi szempont valósul meg

Bálázógéppel megvalósul a szelektív hulladékgyűjtés. A préskonténerben keveredhetnek az anyagfajták, utólagos szelektálás szükséges. Bálázott hulladékból egyszerre több szállítható el, kevesebb üzemanyag fogy, kisebb a szállító járművek által kibocsájtott CO2, csökken a környezetterhelés.

Összegezve elmondhatjuk, hogy minden szempontból előnyösebb a bálázógépek alkalmazása. Partnereink – szinte kivétel nélkül – már csak ezeket a gazdaságosan és hatékonyan üzemeltethető eszközök használják.

Még nem győztük meg? Kattintson IDE>> és olvasson néhány siker történetet arról, hogyan változtatták meg az ORWAK bálázógépek Partnereink életét, milyen gondoktól szabadultak meg örökre és milyen előnyük származott belőlük.

Érdekelnek az ORWAK eszközök!

Ügyfélszolgálat: (08:00-16:00):
+36 (1) 363 88 88

E-mail cím:

Cím:
1147 Budapest,
Miskolci út 99.

SOK A HULLADÉK, MAGAS A KÖLTSÉG?

Segítünk megszabadulni a „szemét” gondoktól és 

a felesleges kiadásoktól.

 

Kérjen tanácsot, próbálja ki az ORWAK bálázókat ingyen!

 

Nincs mit veszítenie!

Ajánlatunk kockázat és kötelezettség mentes!

 

 

SOK A HULLADÉK, MAGAS A KÖLTSÉG?

Segítünk megszabadulni a „szemét” gondoktól és

a felesleges kiadásoktól.

 

 

Kérjen tanácsot, próbálja ki az ORWAK gépeket ingyen!

 

Nincs mit veszítenie!

Ajánlatunk kockázat és kötelezettség mentes!

Köszönjük regisztrációját!

 

Munkatársunk hamarosan felveszi

Önnel a kapcsolatot!