Sokszor merül fel a kérdés azokban, akik ún. tömörítős  konténert (préskonténert) használnak vagy éppen annak üzembeállításán gondolkodnak, hogy vajon létezik-e annál jobb megoldás? Ennek eldöntéshez adunk néhány gyakorlati tanácsot, illetve megmutatjuk, hogy a bálázógépekkel milyen előnyökkel számolhat  a tömörítős konténerekkel szemben.

1. Kisebb helyigény

A legnagyobb bálázógép is kevesebb helyet foglal, mint bármelyik préskonténer!

2. Egyszerű mozgathatóság

A bálázógép békával vagy targoncával egyik helyről a másikra könnyen áthelyezhető, míg a préskonténer mozgatásához speciális ún. “multi-liftes” szállítójármű, és külső segítség igénybevétele szükséges.

ORWAK_bálázó_gép

3. Teljes anyag-átláthatóság

A bálázott anyag átlátható, ellenőrizhető miután külön anyag fajtánként készülnek a bálák. A préskonténerben gyűjtött hulladékok keverednek, nem látni mi van a konténerben, és melyik anyagból mekkora a mennyiség, mennyi a súlya, mi a tényleges átvételi értéke.

4. Hulladék súlyának ellenőrzése

Bálázógéppel elég egy bálát megmérni, majd a bálákat megszámolni. Így akár mi magunk is pontosan ki tudjuk számolni, hogy mennyi volt a hulladék mennyisége, mennyi lesz a várható bevételünk. A préskonténert nem látjuk mennyire telített, milyen hulladék van benne, méréséhez az átvevőre kell hagyatkoznunk.

5. Magasabb hulladék átvételi ár

A bálázott hulladék könnyen átlátható. A nagy sűrűségű,  tömör bálák esetében (nagyobb az 1 cm2-re eső nyomás), az anyag nem tágul vissza, szállítása gazdaságosabb, ezért az átvételi ára magasabb a préskonténerben gyűjtött hulladéknál.

Bálázva a hulladék készen áll a feldolgozásra. A préskonténer esetében a hulladékot az átvevő előbb szelektálja, majd bálázza!!! Plusz munka és energia szükségeltetik, az átvételi árban ez negatív értelemben nagy különbséget jelent.

6. Kedvezőbb hulladék-szállítási költség

A bálázott hulladék a legtömörebb! Az anyag nem tágul vissza, át van kötözve. A bálák könnyen tárolhatók, egymásra rakhatók. A szállítás megoldható saját szervezésben az igényeinkhez igazítva, nem vagyunk másnak kiszolgáltatva! A hulladékot minden esetben súlyra vásárolják meg tőlünk, a szállítási költséget úgy tudjuk minimalizálni, ha minél több anyagot tudunk egy „kanyarban” elszállítani. Préskonténer csak speciális multi-liftes hulladékszállító járművel cserélhető, szállítható, ha nem jönnek időben cserélni, nagyon gyorsan mindent elborít a hulladék, akadályozva a termelést, kiszolgálást.

balazogep-konnyebben-szallithato

7.  Kevesebb munka- és energiaszükséglet a hulladékkezeléshez

A bálázógépeket közvetlenül a hulladék keletkezési helyhez közel telepíthetjük. Így nem kell a hulladékot a kezünkben távoli gyűjtő helyre hordani, több időnk marad az érdemi munkavégzésre. A bálázógépek energiaigénye is kevesebb, üzemeltetési költsége jelentéktelen.

8. Több környezetvédelmi szempont valósul meg

Bálázógéppel megvalósul a szelektív hulladékgyűjtés. A préskonténerben keveredhetnek az anyagfajták, utólagos szelektálás szükséges. Bálázott hulladékból egyszerre több szállítható el, kevesebb üzemanyag fogy, kisebb a szállító járművek által kibocsájtott CO2, csökken a környezetterhelés.

Összegezve elmondhatjuk, hogy minden szempontból előnyösebb a bálázógépek alkalmazása. Partnereink – szinte kivétel nélkül – már csak ezeket a gazdaságosan és hatékonyan üzemeltethető eszközök használják.

Még nem győztük meg? Kattintson IDE>> és olvasson néhány siker történetet arról, hogyan változtatták meg az ORWAK bálázógépek Partnereink életét, milyen gondoktól szabadultak meg örökre és milyen előnyük származott belőlük?

Érdekli az ingyenes próba? Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

SOK A HULLADÉK, MAGAS A KÖLTSÉG?

Segítünk megszabadulni a „szemét” gondoktól és 

a felesleges kiadásoktól.

 

Kérjen tanácsot, próbálja ki az ORWAK bálázókat ingyen!

 

Nincs mit veszítenie!

Ajánlatunk kockázat és kötelezettség mentes!

 

 

SOK A HULLADÉK, MAGAS A KÖLTSÉG?

Segítünk megszabadulni a „szemét” gondoktól és

a felesleges kiadásoktól.

 

 

Kérjen tanácsot, próbálja ki az ORWAK gépeket ingyen!

 

Nincs mit veszítenie!

Ajánlatunk kockázat és kötelezettség mentes!

Köszönjük regisztrációját!

 

Munkatársunk hamarosan felveszi

Önnel a kapcsolatot!