1147 Budapest, Miskolci út 99.|E-mail: info@orwak.hu f
Mutasd a menüt

Hulladékprés egy közintézményben – A követendő példa

Kezdjük egy tévhittel: a hulladékprés bérlését vagy megvásárlását a kórházak és szakrendelők nehéz gazdasági helyzetük miatt nem engedhetik meg maguknak. Lássuk el igazságtartalommal a mondatot: a hulladékprés használatával a közintézmények és az egészségügy szereplői (no meg persze más ingatlanüzemeltetők is) jelentős költséget takaríthat meg.

hulladékprésÉs mind ezt hogyan? Az egyik közismert kórház példája remekül szemlélteti:

A non-stop üzem miatt a hulladék folyamatosan keletkezik, ráadásul nagy mennyiségben. Korábban rengeteg kukát (1100 l-es konténer) kellett rendelkezésre tartani, azok nagy területet foglaltak el. A kukák rendszerint nem voltak képesek minden hulladékot befogadni, környékük koszos, rendezetlen volt, és hát nem árasztottak túl kellemes illatot. A szemetes autó sűrűn jött üríteni, sokáig püfögött és zajongott.

De e mellett persze más higiéniai probléma is adódott…

 

Megelégelve a fenti anomáliákat az intézmény vezetése úgy döntött, hogy véget vet mindezeknek. Felismerték, hogy elengedhetetlen ma már az, hogy a hulladékot megfelelő technológia segítségével tömörítsék, így csökkentsék a hulladék térfogatás, a kukák számát, azok helyigényét, és így persze a csökkenő ürítési számok miatt a lehető legtöbb költséget, azaz szemétszállítási díjat spóroljanak meg.

A kórház egy rendkívül előnyös finanszírozási konstrukcióban kezdte üzemeltetni a nagy teljesítményű hulladékprésünket.  Az ORWAK 4110 hulladékprés közvetlenül a szabvány szemetes edénybe (1100 l-es kuka) tömöríti a kommunális (háztartási) hulladékot úgy, hogy annak térfogata kb. 1/4 részére csökken. Az edények ürítési számának csökkenésével már kevesebb edényre volt szükség, azokat pedig kevesebb alkalommal kell csak üríteni.

Azért választottak ORWAK terméket, mert azok használatával sosem sérülnek tömörítéskor a kukák (beépített kerékvédelem: video) és a kezelők biztonsága maximálisan garantált.

A hulladék ilyen módon történő tömörítése megszüntette szinte valamennyi higiéniai problémát, ugyanis tömörítve a kukákban ma már elfért minden hulladék, a fedelüket most már mindig zárva lehet tartatni, környezetük tiszta és rendezett, a rovarok és rágcsálok eltűntek, és az orrát se csavarta már hulladéktömörítősenkinek a kellemetlen szag.

De a legfontosabb talán, hogy éves szinten jelentős összegeteket spórolnak, a megtakarításokat pedig ma már hasznos célra, az egészségügy más területén tátongó hiányosságok pótlására és egyéb fejlesztésekre fordítják. És mindezt úgy, hogy egyetlen forint kezdeti beruházási összeg sem terhelte az amúgy is szűkös büdzséjüket.

 

Szeretnék többet megtudni a hulladékprésekről!


 

 

SOK A HULLADÉK, MAGAS A KÖLTSÉG?

Segítünk megszabadulni a „szemét” gondoktól és 

a felesleges kiadásoktól.

 

Kérjen tanácsot, próbálja ki az ORWAK bálázókat ingyen!

 

Nincs mit veszítenie!

Ajánlatunk kockázat és kötelezettség mentes!

 

 

SOK A HULLADÉK, MAGAS A KÖLTSÉG?

Segítünk megszabadulni a „szemét” gondoktól és

a felesleges kiadásoktól.

 

 

Kérjen tanácsot, próbálja ki az ORWAK gépeket ingyen!

 

Nincs mit veszítenie!

Ajánlatunk kockázat és kötelezettség mentes!

Köszönjük regisztrációját!

 

Munkatársunk hamarosan felveszi

Önnel a kapcsolatot!